Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vítejte mezi blogery. Ať se Vám tu daří.

R^

Právě svým prvním blogem jste vstoupil do oblasti reklamy.

Zařadil jste se mezi několik stovek lidí, kteří tím, že píší, zvyšují čtenářskou popularitu tohoto serveru. A ten díky tomu, že má vice čtenářů, může získat vice reklamy i peněz... Asi takto to funguje.

Ostatně, když právě teď píši svůj diskusní příspěvek, kouká na mne po stranách reklama na autopůjčku...

Reklamy jsou důležitým marketingovým nástrojem... A sledují především buď dostat do podvědomí lidí (tzv.adresátů) svoji firmu, svoji značku, nebo svůj produkt případně nějakou speciální akci.

Dnes už prakticky neplatí přísloví: dobré zboží se prodává samo. Dnes platí: dobře prodáte jen s dobrou reklamou.

Ano, firmy vynakládají nemalé peníze na reklamu. A velmi pečlivě vybírají, kam svoji reklamu umístí. A naopak, řada časopisů, rádií, televizí a dnes už iinternetových stránek a server žije právě z reklamy.

Svět reklamy je zajímavý i komplikovaný zároveň... je to věda i okouzlení. Existují přímo specializované reklamní agentury. Klientovi dodají reklamu a její umístění "na klíč".

A co dál? Vás by mohla třeba zajímat Noc reklamožroutů... Vypůjčte si někde knihu od Ogilvy... pokud Vás toto téma zajímá. Případně se ozvěte (přes kontakt v mém blogu), rád povím víc.

0 0
možnosti
EH

Určitě existují studie, že reklama pomáhá, jinak by žádný podnikatel nevyhazoval peníze. Nejvíce iritují reklamy, které slyšíme 2x za reklamní blok a 10x za celý film. Jenže nejspíš v obchodě sáhneme zrovna po té osině v zadku, protože ten produkt "známe".

A nejvíce to mají vymakané značky, kde ještě zaplatíte za to, že jím děláte reklamu. Mám na mysli oblečení a doplňky s nápisy a logy Nike, Adidas atd. přes celé tělo. ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 1
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 21766x
Začínám a občas mám potřebu vyjádřit se k věcem, které mně připadají kontroverzní a často i špatně chápané. Kolikrát překvapím své okolí ale i sám sebe.

Seznam rubrik